L’Oli d’Oliva

CONDICIONS AMBIENTALS DE LES OLIVERES I VARIETATS D’OLIVA 

 

empresa_3Aquest territori presenta unes condicions naturals per produïr olis d’oliva verge de qualitat excel.lent. Mitjançant els tradicionals mètodes de recollida, es selecciona minuciosament els fruits de les oliveres centenàries.

Les olives es netegen i es classifiquen segons la seva qualitat al molí celler d’Acomont que disposa d’unes instal·lacions totalment modernitzades i higièniques per al rentat, molturació, premsat i decantació de l’oli.

 

 

 

 

 

empresa_2Per tal de conservar el gust original i mantenir-ne intactes les aromes i les virtuts organolèptiques, l’oli s’emmagatzema en sitges d’acer inoxidable, sense llum i a temperatura constant. Les varietats d’oliva admeses per la Denominació d’Origen Protegida són: la varietat Morruda o Morrut, la Sevillenca -ambdues originàries de Les Terres de l’Ebre- i la varietat Farga.La varietat predominant a les nostres comarques és la Morruda, que ocupa gairebé la meitat dels conrreus d’olivera. La segona varietat amb major implantació és la Sevillenca amb un 35% de la superfície. Finalment la varietat Farga entre un 10% i un 20%.

 

 

 

Un tresor de la Natura

El nostre origen i la nostra raó de ser es remunten a milers d’anys d’antiguitat, quan s’estengué el conreu de l’olivera arreu de la Mediterrània. A Catalunya, concretament a les comarques del Montsià i Baix Ebre són nombroses les extensions d’oliveres, un mar platejat que produeix un dels ingredients més utilitzats en la cuina mediterrània: l’oli d’oliva. Els hiverns suaus, el vent de mestral i uns terrenys situats a poca alçada respecte el nivell del mar són elements naturals que aporten singularitat als nostres olis.